I og med vi er flyttet i hus, så har vi også overtaget en have, med alt hvad der dertil hører. I første omgang regner jeg lige med at lære at skelne ukrudt og blomster, men solbærrene kunne jeg da genkende. De blev plukket da de blev modne, og nu har vi eksperimenteret med at lave marmelade af dem.
Plukkes og fryses
Først plukkede vi de modne solbær. Selvom vi kun har en enkelt busk, så løb det alligevel op i 2 kg, som vi fordelte i poser á 0,5 kg, og frøs ned. Den anden dag tog vi 1 kg op, for at gå i gang med at lave marmelade.
Jeg har generelt aldrig været ret glad for marmelade da jeg hader frugtklumperne, men det kan jeg da heldigvis gøre noget ved når jeg nu selv lavede dem. Opskriften var en blanding af flere forskellige, og du kan da lige få den.
Opskrift på solbærmarmelade
Du skal bruge:
- 1 kg modne solbær
- 1 pose melatin (kan købes i supermarkedet)
- 500 g sukker
- Atamon
- Glas til opbevaring
1) Put solbær og vand i en gryde. Vandet skal ca. svare til en tredjedel af bærrene. Bring det i kog under mellem-varme.
2) Når det koger tilsætter du sukkeret. Vi er lidt søde her i huset, så vi brugte 0,5 kg. Mindre kan sikkert også gøre det. Rør godt rundt, og lad det simre i ca. 30 minutter. Jo længere det simrer, jo mere udkogte bliver bærrene. Jeg tog dog lige en stavblender, og blendede det hele godt, så vi er helt fri for bær.
3) Skyl glassene i kogende vand, og bagefter i atamon. Tilsæt også 1-2 teskeer atamon til marmeladen. Når du mener marmeladen har fået nok, så skru lidt ned, og tilsæt melatinen sammen med lidt sukker, og rør godt rundt. Vi brugte et piskeris til denne del.
4) Når melatinen er blandet godt i marmeladen, hældes den på glas. Herefter skal de køle af, og stå et køligt og mørkt sted, gerne minimum 2 dage. Sørg for lågene er tætte, så marmeladen kan holde sig.
Resultatet
Vi prøvesmagte den første marmelade i dag, og jeg må sige jeg er positivt overrasket. Min første marmelade nogensinde, smager super godt, især ovenpå et stykke brød med ost. Jeg kan absolut anbefale opskriften.